Nights of Northern Lights

välinevuokraus

IMG_0793

Sähköfatbike

alk. 50,00€/3h

Vuokraamme laadukkaita sähköavusteisia paksurengaspyöriä. Akun varauksella poljet jopa 200km kevyesti.

50€/ 3h                          75€/päivä

IMG_5043

Liukulumikengät

25,00€/päivä

Liukulumikengät yhdistävät erähiihdon ja lumikenkäilyn. Ne mahdollistavat hauskan ja kevyen tavan liikkua pitkin Nuorgamin tuntureita ja erämaita.

25€/päivä

lumikengat_kansi

Lumikengät

15,00€/päivä

Lumikengillä Nuorgamin luontoon pääsee tutkimaan sinne, missä polkuja ei ole.

15€/päivä

tunturisukset_kansi

Tunturisukset

25,00€/päivä

Tunturisuksilla Kaldoaivin erämaassa pääsee sinne minne kesälläkin.

25€/päivä

Sauna

50€/2h/1-4hlöä

Kysy lisää saunan vuokrausmahdollisuudesta ja esim. saunaillan järjestämisestä.

Sauna ja poreallas

150€/3h/1-4hlöä

Kysy lisää saunan ja porealtaan vuokrausmahdollisuudesta ja esim. saunaillan järjestämisestä.

ahkio_kansi

Ahkio

25€/päivä

Kätevä suksien, lumikenkien sekä myös läskipyörien kanssa vedettäväksi.

25€ / päivä

kanootti

Kanootti

50€/päivä

Sisältää pelastusliivit.
frisbeegolf

Frisbeegolfkiekot

15€/päivä

Sähköfatbike

 

Oletko jo kokeillut sähköavusteisella fatbike-pyörällä ajamista? Uskomaton ajomukavuus, mieletön pito ja ketterä hallittavuus. Tämä on elämys, jota ei kannata jättää väliin.  Sähköavusteinen fatbike on erinomainen kulkupeli Lapin tunturimaastoihin. Perinteinen suosikkimme Pulmankijärventie on upea kokemus pyöräretkelle! Utsjoella on satoja kilometrejä merkkaamattomia maastopyöräreittejä, joihin voit tutustua tarkemmin Aktiviteetti/Pyöräily osiossa ja Utsjoen matkailusivustossa.  Reiteistä löytyy ajettavaa kaikentasoisille pyöräilijöille ja mikä parasta – upeissa maisemissa!

Valikoimassamme on tällä hetkellä neljä sähköistä läskipyörää.

Pyörät sijaitsevat osoitteessa Lapinrinne 10 (Nuorgam). Toimitamme pyörät tarvittaessa lisämaksusta lähtöpaikkaan ja noudamme paluupaikasta.

Maastopyöräretkelle mukaan

Kypärä: Meiltä saat kypärän lainaan, mutta voit myös tuoda omasi.
Ajolasit: Urheilulasit tai vastaavat lasit suojaamaan silmiä tuulelta, risuilta, roskilta ja ötököiltä.
Hanskat: Pyöräily- tai hiihtohanskat suojaavat käsiä ja tuovat mukavuutta ajamiseen.
Vaatetus: Mieluiten säänmukaisia teknisiä vaatteita. Taukotakki kannattaa olla tunturissa aina mukana tuulen takia. Jäykkäpohjaiset kengät.
Juotavaa ja evästä: Tunturipuroista saat vettä, mutta mukana kannattaa aina olla juotavaa ja jotain syötävää.
Reppu: Eväät, varavaatetus ja muut varusteet.
Varaosat: Pumppu, rengastyökalut ja yleistyökalun saat tarvittaessa meiltä.
Puhelin: Pakkaa vesitiiviisti, esimerkiksi minigrip-pussiin.
Ensiapuvälineet: Saat tarvittaessa meiltä mukaasi.

Liukulumikengät

Liukulumikengillä pääset kevyesti ja hauskasti liikkumaan Nuorgamin luonnossa. Ne ovat normaaleja tunturisuksia leveämmät ja lyhyemmät ja niiden pohjassa on Skin karvapohja, mikä lisää pitoa. Lumikenkään verrattuna suksien mallinen liukulumikenkä mahdollistaa hiihtävän etenemisen ja jopa mäkien laskemisen. Kantavuudeltaan ne ovat perinteisten eräsuksien veroiset. Vaikka liukulumikengät näyttävät suksilta, ovat ne kuitenkin ominaisuuksiltaan enemmän lumikenkien oloiset. Helppous, hauskuus ja kätevä kuljetettavuus tekevät liukulumikengistä mukavan vaihtoehdon talven aktiviteetteihin. Liukulumikenkiin ei tarvita erillisiä monoja, vaan käteviin yleissiteisiin käyvät normaalit kengät.

Liukulumikenkien vuokraan kuuluvat säädettävät sauvat. Jos sinulta puuttuu tarvittavia varusteita ulkoiluun, kysy meiltä. Meiltä saa vuokrattua myös ahkioita pidemmille retkille tai vaikka lasten vetämiseen. Valikoimassamme on tällä hetkellä seitsemät liukulumikengät. 

Liukulumikenkäretkelle mukaan:

Säänmukaiset hanskat: Hiihtohanskat tai lämpimät rukkaset suojaavat käsiä. Tunturissa tuulee usein, joten ota mukaan tarvittaessa lisäkäsineet.
Vaatetus: Mieluiten säänmukaisia teknisiä vaatteita. Pukeudu kerroksittain, alimmaiseksi esimerkiksi merinovillakerrasto, sen päälle kevyt välikerros ja päällimmäiseksi toppavaatteet. Meiltä saat tarvittaessa vuokrattua lämpimän ulkoiluhaalarin.                         Jalkineet: Tarpeeksi lämpimät jalkineet, joihin on hyvä mahtua villasukat.                                                                                                  Urheilu- tai laskettelulasit: Urheilulasit tai vastaavat lasit on hyvä ottaa mukaan suojaamaan silmiä tuulelta ja tuiskulta.                             Juotavaa ja evästä: Mukana kannattaa aina olla juotavaa ja jotain syötävää.                                                                                                   Reppu: Eväät, varavaatetus ja muut varusteet. Tulentekovälineet.           Kännykkä: Lataa akku täyteen. Lataa maastokartta ja merkitse siihen lähtöpaikkasi. Muista, että erämaassa on paljon alueita, joissa kännykkä ei toimi, joten liikuthan vain niillä alueilla, joihin sinulla on tarvittavat suunnistusvälineet ja riittävä osaaminen.

Lumikengät

Lumikengillä Nuorgamin luontoon pääsee tutkimaan sinne, missä polkuja ei ole. Vuokraamme kevyitä lumikenkiä. 

​Lumikengissä on helposti säädettävät siteet ja ne toimivat hyvin tukevan vaelluskengän tai talvisaappaan kanssa. Suosittelemme lumikenkäilyyn tukevaa kenkää. Korkeasta varresta on hyötyä varsinkin syvässä lumessa.
Lumikenkien vuokraan kuuluu sauvat. Neuvomme mielellämme hyviä reittejä lumikenkäilyyn. Reittiä suunnitellessa kannattaa huomioida, että lumikenkäily on raskaampaa ja hitaampaa kuin tavallinen kävely. Lumikengillä on kuitenkin hyvä kulkea syvässäkin lumessa ja myös jyrkemmissä paikoissa niillä pääsee mukavasti.

Retkelle mukaan:

Retkelle kannattaa ottaa mukaan evästä. Kylmällä ilmalla energiaa kuluu enemmän, joten siihen kannattaa varautua. Kuuma kaakao tai mehu termospullossa maistuu hyvin lumikenkäretkellä. Ota mukaan kännykkä. Pakkasessa akku kuluu nopeammin, joten kännykkä kannattaa ladata aina ennen retkeä ja säilyttää lämpimässä. Reppuun kannattaa pakata myös varavaatteita taukoja varten, sillä pidemmäksi ajaksi pysähtyessä tulee helposti kylmä.

Tunturisukset

Tunturisuksilla Kaldoaivin erämaassa pääsee sinne minne kesälläkin. Vuokraamme kevyitä Fischerin teräskanttisia tunturisuksia. Easy-skin nousukarva tekee niistä monipuoliset maastossa kulkemiseen. Fischer on tukeva, kestävä ja kevyt vaellussuksi. 

Tunturisuksien vuokraan kuuluu sauvat. Neuvomme mielellämme hyviä reittejä hiihtovaellukseen.

Sukset on varustettu siteillä, jotka on helposti sovitettavissa omiin kenkiin.

Retkelle mukaan:

Retkelle kannattaa ottaa mukaan evästä. Kylmällä ilmalla energiaa kuluu enemmän, joten siihen kannattaa varautua. Kuuma kaakao tai mehu termospullossa maistuu hyvin hiihtäessä. Ota mukaan kännykkä. Pakkasessa akku kuluu nopeammin, joten kännykkä kannattaa ladata aina ennen retkeä ja säilyttää lämpimässä. Reppuun kannattaa pakata myös varavaatteita taukoja varten, sillä pidemmäksi ajaksi pysähtyessä tulee helposti kylmä.