Nights of Northern Lights – Cottages

LAPISSA ON KAIKKEA ENEMMÄN,
JOPA VUODENAIKOJA

Meillä Suomessa on ilo nauttia vaihtelevista vuodenajoista, ja pohjoisessa vaihtelu on vielä suurempaa. Lapin vuodenajat tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia ja elämyksiä, ja niitä on peräti kahdeksan. Mikä näistä Lapin vuodenajoista mahtaa olla sinun suosikkisi lomanviettoon?
Vuoden aloittavan pakkastalven hiljaiseen kaamokseen valoa tuovat uljaat revontulet. Päivät ovat lyhyitä ja pakkaset kirpeitä, ja luonto on upean valkoinen lumiparatiisi. Pimeys ja pakkanen alkavat maaliskuussa väistyä päivien täyttyessä valolla, ja alkaa hankikantokevät. Vuodenaika on täydellinen talviliikuntaan ja ulkoiluun hohtavilla hangilla ja jokien jäillä. Kevät on jo aistittavissa.
Luonto herää uuteen kasvuun valon myötä ja on aika ottaa veneet vesille, kun jäidenlähtökevät koittaa huhtikuussa. Joet vapautuvat jääpeitteestään, ja jäidenlähdön ajankohtaa arvaillaan veikkauskisan muodossa vuosittain.
Keskiyönauringon aika kestää toukokuusta aina heinäkuuhun asti. Kesä on lyhyt, mutta sitäkin intensiivisempi, koska aurinko ei tuona ajanjaksona laske lainkaan. On aika tankata valoa ja nauttia kesätapahtumista vaikka vuorokauden ympäri.
Kun illat alkavat hämärtyä ja marjat kypsyä, alkaa rehevä loppukesän sadonkorjuun aika. Nyt kerätään luonnon antimet talteen talven varalle. Metsästyskausi alkaa samoihin aikoihin, kun luonto puhkeaa viimeiseen värihehkuunsa ennen talvea ruskan myötä. Ruska houkuttelee luontoon liikkumaan ja ihailemaan tätä ainutlaatuista väri-ilottelua.
Ensilumen aikana päivä on taas lyhyempi, maa alkaa jäätyä ja puut pudottavat lehtensä. Pimeää maisemaa valaisee ensimmäinen hento lumikerros, ja on aika valmistautua talven tuloon ja kunnon pakkasiin. Joulukaamoksen myötä luonto hiljenee uinumaan. Vuoden päättävä joulukaamos antaa myös meille aikaa levätä ja rentoutua ennen kuin Lapin vuodenajat voivat taas alkaa seuraavan vuodenkierron.
Toivotamme sinut tervetulleeksi nauttimaan kanssamme aidosta Lapin taiasta, ihan jokaisena sen erityislaatuisista vuodenajoista!

Suosittelemme

MÖKKIVIERAIDEMME SUOSIKKI KAAMOKSEN AIKAAN​

Aurora-mökin höyryävästä porealtaasta käsin leimuavat revontulet ja paukkuvat pakkaset ovat elämys​.

MÖKKIVIERAIDEMME SUOSIKKI RUSKA-AIKAAN

AuroraHut -iglu, jossa pääset kokemaan koko tämän vuodenajan kauneuden ympärilläsi​.

SUOSITTELEMME HIIHTOLOMAREISSULLE​

Villa Arktika, jonne sopii mukavasti koko perhe talviliikuntavälineineen ja aktiviteettien jälkeen pääsee rentoutumaan saunan kautta porealtaaseen.