Nights of Northern Lights – Cottages

PYÖRÄILY

Puolen päivän retki:

Utsjoen Ailikkaalta ja Annivaarasta löydät puolen päivän retkille sopivia rengaslenkkejä. Nousu Ailikkaalle on pitkä ja vaativa, mutta ylhäällä tunturissa on tasaisempaa. Ailikkaalla pääset aitoon erämaatunnelmaan ja kohtaat samoja haasteita kuin kauempanakin erämaassa – puron ylityksiä, kivikkoa ja mutaisia paikkoja.
Pääasiassa reitit ovat kuitenkin erinomaista maastopyöräilymaastoa ja sopivat mainiosti muutamien tuntien mittaisille retkille. Voit käydä esimerkiksi Skalluvaaran poroerotusaidalla tai vaikka Vaisjoen kammilla ja Vetsijoen vesiputouksella – vaihtoehtoja riittää! Ailikkaalta on lisäksi upeat maisemat Tenojoki- ja Utsjokilaaksoihin.

Yhden päivän retki:

Erinomainen päiväretkikohde on Njuohkarjärven porokylä, johon on matkaa vajaa 20 km suuntaansa. Osan matkasta joutuu kulkemaan samaa reittiä, mutta alueen erämaisuus tekee vaikutuksen.
Njuohkarjärvellä on aikoinaan ollut poroerotuspaikka, mutta nykyään mökkikylässä on vain harvakseltaan kävijöitä. Alueen upeat tunturijonot ja kirkasvetiset järvet ovat kokemisen arvoisia.

Kahden päivän retki:

Kaldoaivin reitissä riittää ajettavaa kahdelle päivälle. Reitille voit lähteä joko Mieraslompolosta tai Pulmankijärveltä. Pituutta reitillä on noin 67 km. Reitti kulkee upeissa maisemissa Suomen suurimman erämaan, Kaldoaivin, nimikkotuntureilla.
Reitiltä voit halutessasi poiketa katsomaan vaikka Junkers lentokoneen hylkyä ja Adolfin kammia. Reitti tarjoaa haasteita kokeneemmillekin maastopyöräilijöille.

Hyödyllisiä linkkejä

Explore Utsjoki-sivu

Infokartta

Lisää tietoa

Maastopyöräretkelle mukaan​

Kypärä: meiltä saat kypärän lainaan, mutta voit myös tuoda omasi.
Ajolasit: urheilulasit tai vastaavat lasit suojaamaan silmiä tuulelta, risuilta, roskilta ja ötököiltä.
Hanskat: pyöräily- tai hiihtohanskat suojaavat käsiä ja tuovat mukavuutta ajamiseen.
Vaatetus: mieluiten säänmukaisia teknisiä vaatteita. Taukotakki kannattaa olla tunturissa aina mukana tuulen takia. Jäykkäpohjaiset kengät.
Juotavaa ja evästä: tunturipuroista saat vettä, mutta mukana kannattaa aina olla juotavaa ja jotain syötävää.
Reppu: eväät, varavaatetus ja muut varusteet.
Varaosat: pumppu, sisuskumi, rengastyökalut ja yleistyökalun saat tarvittaessa meiltä.
Puhelin: pakkaa vesitiiviisti, esimerkiksi minigrip-pussiin.
Ensiapuvälineet: Saat tarvittaessa meiltä mukaasi.