Nights of Northern Lights – Cottages

Nähtävyyksiä ja päiväretki Norjaan

Jos kaipaat tekemistä Nuorgamissa, käy katsastamassa Suomen ja koko EU:n pohjoisin piste Suomen ja Norjan rajalla. Myös Tenojoen tunnettu ranta- ja kalastusalue Boratbokca on vierailun arvoinen paikka. Hienoja vesistöjä ovat Alaköngäs, noin kuusi kilometriä pitkä, kuohuva koski, jossa on putousta 25 metriä sekä Pulmankijärvi jokilaaksoineen. Se on Suomen pohjoisin järvi, joka on muodostunut vanhasta Jäämeren vuonosta. Välimaan asuinkenttä rakennuksineen on historiallinen nähtävyys ja museo.
Innokkaalle kalamiehelle suosittelemme päiväreissua Norjan puolelle. Lähin rannaltakalastuspaikka on Mortensnes vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Nuorgamista. Jäämerellä Norjan puolella kalastus omatoimisesti on maksutonta.
Lohenkalastuksen ja Tenon historiaan ja kulttuuriin voi tutustua Deanu Museassa. Varangin saamelaismuseo esittelee merisaamelaisten historiaa, kulttuuria ja nykypäivää. Mortensnesin kulttuurimuistoalue on paitsi suosittu rannaltakalastuspaikka, siellä voi tutustua myös kivikautisiin asuinpaikkoihin, saamelaisiin uhripaikkoihin ja hautoihin yli 10 000 vuoden takaa. Ulkomuseo on avoinna läpi vuoden.
Tutustu Norjan kuningasrapusafariin Visit Bugøynes -sivuilta.